Den 20:e mars, eftermiddag

Ah, tjena då, allihopa. Jag heter Viktor och har under en längre tid haft ganska mycket tankar & reflektioner om världen vi lever i. Inte bara Sverige då, utan hela världen.. så härmed startar jag denna blogg för att förmedla mina frågeställningar och budskap till omvärlden! Jag är även nyfiken på vad ni tycker & tänker, så skriv gärna till mig!

Nu är det såpass att jag skall på fest ikväll och resa till Gävle imorgon så det blir inte så mycket tankar nu, det ända jag kan säga är att om ni skall köpa mjölk, köp ekologisk! Idag i skolan tittade vi på en dokumentär som gjorde ett ganska stort intryck på mig..

BeskärdDet är nämligen så att majoriteten av de Svenska bönderna importerar billigt djurfoder från fjäran länder (i detta fall sojabönor ifrån  Brasilien), där giriga & mäktiga företag fullständigt skövlar deras lands skogar för att odla grödor som t.ex. djurfoder att exportera. De Svenska bönderna är omedvetna om att de bidrar till att hundra tusentals männsikor blir ifråntagna sina hem, åkermarker och dricksvatten. Företagen har oftast politikernas tillstånd att "köra iväg" infödingarna och gör vad som helst för att tjäna pengar, stackarna som bor där har oftasts inget val än att packa ihop och dra.

Det är även så att hundratals djurarter (både kända och okända) blir av med sina jakt/betes -marker vid denna kalhuggning, och blir i princip utrotade. Det sades i dokumentären att 40% av alla läkemedel i världen har framtagits ifrån de djur som lever på ett specielt träd i Brasilien, jag minns tyvär inte vad det hette. När dessa djur och hundratals andra nu utrotas världen över utrotas även möjligtheterna att forska fram nya läkemedel.  Köper ni ekoligisk mjölk (från kossor som ätit "dyrt" svenskt foder bidrar ni till att minska skövlingen och utrotningen av andra sidan jordens skogar och djur.

Ni ger också många hundra tusen människor lite mer att leva för samt att ni säkerställer en ljusare framtid för oss, med större möjligheter för till exempel framtagning av nya mediciner!
Dessutom är ekologisk mjölk godare!

[Jag är ingen skrivare men jag tror jag kommer ha jättekul med bloggen min! Det tog ett tag innan jag förstod mig på hur man laddade upp ett inlägg på sidan här och fick det snyggt, därför skiljer datumen. Men inlägget är skrivet den 20:e iaf :)]

Stay true hälsningar Viktor

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0