Foreigner

Var musikvärlden mindre komersiell på 80talet? Förmodligen inte. Eller lite mindre kanske, äsch det kvittar. Jag tycker gammal musik har mer själ, fast då kan jag ju inte påstå att jag höört så mycket mer ny musik än den som spelas på radio, i melidifestivalen och idol, typ. Jag hänger inte allas med i våran tidsålder i vissa aspekter.

Idag har jag gått upp kl 7, spelat hockey med calle, suttit i olika soffor, hjälpt min granne med att handla mediciner på apoteket (han har bara 1 ben) och fått låna hans hockeyklubba som tack för hjälpen, haft en romantisk middag med adam, köpt godis på konsum, diskat och städat hela köket. Det enda som återstår är att ladda ner en mysfilm och äta godiset. Brüno står högt på kandidatlistan.

Jag såg på indexsidan att Carolina Gynning och "Kissie" ska ha en debbatt om plastikkirurgi klockan 22. Det vore kul att se lite (jag har förutspåttt att de båda är två dumma pappskallar som vill göra intryck på Sveriges TV-tittare som  intligenta super-genier. Utifall att jag har rätt blir det intressant!).

Och du, jag förstår dig!

Imorgon är det halloween, spännande. Och lite läskigt. Vi lever ju i landet Lagom Är Bäst trots allt.

okänt



Jag vet inte varför jag inspireras av Japan. Titta på den där shoven, så fruktansvärt löjlig. Tittar de verkligen på sådant? Av någon anledning har jag fått för mig att de lever ett helt annan typ av liv. I giganstiska städer, full fart överallt, konstiga tv-shower, roliga frisyrer och främande mat. Vore det inte spännande att bo där, som nykomling, mitt i storstaden och bara leva och absorbera så mycket det bara går av deras kultur. Att bli en del av kulturen till och med.

Jag slår vad om att de som bor i Japan tycker att Sverige och snö, skidor, ishockey, kyla m.m är super-exotiskt. Och att äta köttbullar (och tunna pannkakor!). Skulle man inte kunna prova på varandras livsstil och byta i ett år? Fast det är väll det som utbytesstudenter är till för. Fan för att man inte tog chansen. Brorsan är i Nya Zeeland. Hoppar fallskärm, badar med delfiner och åker wakeboard är bara en bråkdel av allt skojj han har för sig där nere.

Hihihi, idag tränade jag hockey i 2,5 timmar. Drag och handledsskott börjar sitta, men slagskotten är omöjliga! Imorgon kommer (förhoppningsvis "tusen glada gubbar och utropstecken") massa poolare hänga med upp på morgonen. Det blir grymt, jag längtar som bara den.

Jag skulle nog nästan ge vad som helst för att kunna prata nu. Gud vad jag vill träffa folk! Arrgh! Hehe. Fast så farligt är det inte.

möjligheter

Det är viktigt att kunna hitta på och göra saker med sig själv, typ hobbies. Annars skulle man sjunka genom marken av uttråkning.

Imorgon kommer vara 3e dagen i rad jag går upp till mossen för att träna hockey, och jag förvånas faktiskt över min förmåga att ha kunnat haft 2 riktigt fina dagar samtidigt som jag inte har kunnat prata verbalt med någon annan människa. Andra kommunikationsmedium blir såklart mycket viktigare, jag har ju fortfarande kontakt med alla.

Jag undrar vad stumma människor gör på fritiden. De kan ju säkerligen teckenspråk etc. så helt omöjligt har dem nog inte att umgås. Men det kan ju bli grova problem, tänk om deras bästa vänner inte kan tyda alla viftningar och hand-symboler? Fyfan vad det måste suga. Fast är de goda vänner så löser de det säkert. Men det är så mycket här i livet som man som medborgare i ett av världens välfärds-rikaste land (tror jag) som man tar för givet! Hur många är det som är bönder i världen? Typ 1/3 ? Alltså en på 3 att man istället för att må som en prins (och sitta i ett varmt hus och skriva blahablaha på en websida) jobba till skymning på ett regningt risfält i Kina. Eller kanske virka mattor till man dör i Indien.

Nu spårade mina tankar iväg en aning, men gör alltid det bästa av din situation Viktor, Du har alla möjligheter. (Ni också(Jag har nämerligen hittat ett statestik-verktyg och ser att det är 2 främlingar som varit här, mycket spännande!))

Minnie

En frukost blir sällan så ultimat som på hösten/vintern. Det är mörkt och kallt ute. Man sitter inne i mörkret med tända ljus och myser med familjen som också skall upp tidigt. Favoritkoppen är viktig. Den är precis lagom fylld med den varma drycken. Goda mackor och sessongens frukt utgör resten av frukosten.

Jag längtar tills jag börjar jobba och kan uppleva dessa frukostar.

En ny dag ger nya möjligheter, det är riktigt bra.

! :) !

Hej igen Viktor.
Utan att du behövde ingripa så löste det sig!

Imorgon ska jag upp tidigt och få halsen undersökt, sen ska jag spela hockey hockey HOCKEY!

Aldrig mer lägga sig i sådant som man inte borde även om det är för att vara snäll. För snällt kan bli dumt.
Alla mina vänner hoppas jag har det bäst i världen. Idag har jag pratat i sammanlagd tid mindre än en minut. Jag skulle klara mig bra som stum.


mys

Hej.
Det är verkligen skönt att skriva av sig ibland. Det behöver nog alla. Allt jag skriver här är ju mest till mig själv, men det bryr jag mig inte om.

Ända sedan jag fick reda på att mossen skulle slå upp portarna för allmänheten nu i veckan har jag längtat! Bara längtat. Och idag blev det av! Dessvärre utan vänner, ingen kunde (/orkade!?), men det kvittade. Jag vet inte varför jag känner sådan frihet när jag åker skridskor. Kanske för att jag är någorlunda duglig och drömmer om mig själv spelande i ett lag i framtiden. Inte nog med att jag tycker att det är ruskigt kul att spela hockey (och bandy med för den delen!) men det kan jag räkna det som någorlunda form av träning också, fast det är inte därför jag går upp och tränar.

Gemenskap blir jag riktigt glad av. Jag måste säkerställa drömmen om mitt (och killarnas) innebandy lag i seriespel, och riktiga träningar, och cuper, och en lista på en fantastisk värld byggd av gemenskap och lekfullhet.

Jag hoppas verkligen att jag börjar jobba imorgon, och att min röst är återställd. Jag har varit helt knäpptyst hela dagen allt för attj ag ska få den tillbaka, hehe men det kommer säkert gå grymt, det gör det alltid till slut.

Ibland vet man inte vad man gör, kan man tycka. Men man vet det ändå. Om jag bara tänker efter så förstår jag mig själv. Inte lätt att göra rätt när det samtidigt blir fel. Men, ja, hum, ja, nää.

Jag är i mys-mode. Mysiga tröjjor har jag sett till att jag har gott om. Musik är också viktigt. Familj och kompisar också!

En glad gubbe tycker jag, :-)

dallas 1pm

Imorgon ska jag skriva högskoleprovet. Det lär ju gå bra, riktigt bra. Mamma har övat på främmande ord med mig, så jag är väl förberred. OM jag skulle få 2.0, vad skulle jag göra med poängen? Det är ju ingen poäng ("Hehe") med att man gör provet om man inte ska använda resultatet till något.

Men nog har jag planer. Med 2.0 har man spikat inträde till vilken utbilning man vill.
När jag har blivit vis nog att avgöra vad jag verkligen vill satsa på är det bara för mig att göra det, så det är ju riktigt värt, hihi. Nu tog jag ju nästan för givet att jag kommer att klara det galant, men det tror jag inte. Dock så kommer det gå hyffsat bra iaf, tillräckligt bra för att jag ska bli nöjd, tror jag iaf.

Imorgon inträffar dock en minnst lika stor händelse, dock på kvällen. Adam (min goda vän) skall ha en verkligt fet halloween fest. Det kommer att komma så mycket galet kul folk och det kommer bara att bli så grymt kul! YES!
Jag skall klä ut mig till Michelangelo (i Turtles), har redan köpt färg o allt. Kostade mig 70 :- , så de var nog lätt värt. Får se imorgon! Festen har hela kvarteret längtat efter sen den utanonserades så, hehe, jag är supertaggad!

hemska värld

Det finns så mycket orätvisa i världen. En vanlig svensk som du och jag har svårt att förstå det, och blir häpnade när man ser vad som människor, lika som vi, gör fruktansvärda brott mot de mänskliga rättigheterna och fullkomligt kränker varje liten stadg om vad moral och respekt kan stå för.

Jag var just inne på dn.se för att läsa lite nyheter.. jag brukar göra det ibland, ja.
Då fångas min uppmärksamhet av en rubrik som lyder "Bilderna som Burmas regering inte vill visa".

http://www.dn.se/webbtv/nyheter/se-bilderna-burmas-regering-vill-stoppa-1.976525?autostart

Varför är människan så ond!? Det är en skam för hela vårat släkte!

Rabih

Rabih, visst hette han så?
Två kompisar till mig var över (Adam och Philip heter dem), och vi såg på idol. Rabih är extremt mysig.
Det känns lite som att majoriteten av sveriges befolkning tycker att det är extremt viktigt att sitta bänkad framför tv:n varje fredag.

Hur skulle det annars kunna vara så att de fortfarande har tittare när den sammanlagda paus-tiden (då det är reklampaus/nyheter och väder) är över en halvtimme?

Antingen är det så att jag på senare tid har börjat störa mig på reklam mer och mer, eller så är det helt enkelt så att det är reklamen som blir mer och mer. Den finns ju verkligen överallt. Allt ska marknadsföras. Till och med vi. De flesta av mina vänner (inklusive jag (ja, jag är min vän(nej, jag är inte schizofren))) skriver alltid vad de gör och vad som händer på t.ex. facebook och bloggar (som den här).

Och det är ju kul att få lite publicitet. Men frågan är hur långt det har gått (om inte lite för mycket).
Jag menar, hur viktiga tror vi att vi är? Behöver folk veta vad vi gör? Varför? Det anser jag vara bra frågeställningar.
Jag antar att det är p.g.a. att det känns bra. Folk klickar i att de gillar ens status, man läser om sig själv i någon annans blogg, liksom... Världen är annorlunda nu! Man möts inte utanför ICA en fredagkväll för att hänga.

Jag tycker allt känns grymt bra nu. Det hade jag säkert gjort ifall att jag levde på 80-talet också (om inte lite fetare koncertupplevelser!)

Det var kul att själv reflektera över det här ämnet, jag kanske skriver mer om det någon annan gång om jag orkar. Jag skall försöka göra en liten tv-show och sända på youtube hade jag tänkt mig. Det vore riktigt fett.

$$$

snö i oktober

Hej kära läsare. Jag sitter här med mys sockorna på och chillaxar på mitt rum. Det snöade nyss ute, vilket gjorde iallafall mig glad.

Det blev ett långt lov. Mycket längre än planerat. Det är svårt att hitta ett jobb där man kan bli anstäld på heltid.
En sak som är bra med att vara arbetslös är att man har mycket tid över till intressen, en dålig sak är att det är aldelles för mycket tid! Jag kan bli tokig på att vara hemma ibland.
Men, jag har kommit upp med en brilljant lösning!
Självfallet skall jag aldrig någonsinn ge upp jobbskandet, men undertiden som arbetsgivarna lägger mitt CV i högen "Odugliga ungdomar" (utan att ens ha läst igenom det) så passar jag på att skaffa mig lite mera hobbies. Spela gitarr, rita, träna löpning och träna över huvudtaget är något man kan ägna mycket tid åt när man är själv tycker jag. Sen kan man alltid hjälpa till med allt möjligt hemma! Det är skönt, för man måste inte vara slö om man inte väljer det.

RSS 2.0